آرام پزی با دیزی
میراث کهن و اصیل ایرانی
چند سالی است که روش پخت آرام یا «Slow Cooking» به عنوان یکی از بهترین روش های آماده سازی غذا در فرهنگ غرب وارد شده است و حتی برای آن دستگاهی به نام آرام پز اختراع کرده اند که غذا را در مدتی طولانی و با دمای کم می پزد تا مواد خواص خود را حفظ کنند.
ولی از آن قدیمی تر و بهتر اختراع نیاکان ما در قرون کهن ایران زمین ، یعنی استفاده همزمان از حرارت کم با ظروف خاص آرامپزی یعنی دیزی است
بر خلاف تصور رایج به ظروف طراحی شده برای پخت به روش آرامپزی دیزی گفته میشود نه نوع غذا .
دیزی بخشی از فرهنگ اصیل ماست، فرهنگی که هر چند دستخوش تغییر شده اما چون در سنت پرمایه آشپزی ایرانی حل شده است طعم و بوی ایام خوش گذشته را میدهد.
دیزی بهترین ظرف برای پخت غذاست که علاوه بر حفظ خواص مواد اولیه ، باعث بهتر پخته شدن غذا هم می شود .
از دیگر مزایای پخت غذا در دیزی اینکه بعد پخت برای کشیدن (سرو کردن) و بسته بندی آن دستی دوباره به غذای داخل آن نمیخورد و سهم هر کسی در ظرف خودش است و برای خوردنش با کسی شریک نمی شود .
این مزایا علاوه بر رعایت اصول بهداشتی ،
تا حد زیادی از انتقال بیماری های شایع امروزی جلوگیری می کند .
دیزی از قدیم بر دو نوع است:
1 ) دیزی سنگی:
پخت غذا در دیزی سنگی بسیار آرام صورت می گیرد ، بنابراین آب کمتری برای پختن غذا استفاده می شود که باعث حفظ خاصیت مواد مصرفی است لیکن غذایی که با دیزی سنگی پخته می شود با توجه به استفاده چندین و چند باره از دیزی سنگی و خلل و فرج ریز سطح سنگ زیاد بهداشتی به نظر نمی رسد .
2) دیزی سفالی:
تفاوت دیزی سفالی و سنگی از نظر ظاهری در جنس و نوع طراحی دهانه آن است که در نوع سفالی باریکتر شده است و این باعث می شود غذا بهتر جا افتاده و مزه خاصی بگیرد ، علاوه بر آن دیزی سفالی با توجه به لعابکاری داخل آن کاملا بهداشتی است .
بنابراین ما چالش را گرفتیم …
برای تقدیم بهترینهای صنعت غذای اصیل ایرانی ما در کلیه محصولات مزه بازار از دیزی سفالی همزمان با آرام پزی و مواد اولیه ممتاز همراه با دستور طبخ سنتی استفاده میکنیم